Na úvodní stránku





Pokusy, hlavolamy, optické klamy mezi elegantním zbožím – vědě to v obchodním centru Šestka sluší!

Redakční poštou

2013-09-19

Zajímavé nabídky

Přečteno: 2069


Aktovky, pastelky, sešity, ale také podzimní a už i zimní kolekce módy… Na září obvyklá nabídka obchodních center se v pražském OC Šestka rozšířila o hlavolamy, optické klamy, vynálezy, chemické pokusy nebo nápadité herní prvky. Nejde o originální marketing jednotlivých značek, ale stručnou ochutnávku rozsáhlého projektu Tajemný svět vědy, který bude na Šestce k vidění a hlavně vyzkoušení až do 30. září.


Víkendové workshopy s mladými vědci a vynálezci jsou na programu každou sobotu a neděli od 11 do 18 hodin. Doplňuje je živý program, který bude probíhat i ve čtvrtek a v pátek. „Po prvním týdnu spuštění projektu jsme nadšeni. Po centru u každé atrakce lze vidět hloučky zájemců, kteří zamyšleně překonávají nějaký ten kvíz či dumají nad úkolem z IQ parku. Víkendové workshopy se povedly na výbornou, lektoři mají radost ze zájmů nejen dětí ale i dospělých, takže už se těší na další víkend,“ říká manažerka OC Šestka Barbora Frydrychová.

Bylo první vejce, nebo slepice? Odpověď na tento filosofický evergreen i mnoho dalších dostanete s nadsázkou a humorem naservírovanou na tabulích, které jsou rozmístěny po celém obchodním centru. Chcete-li se na chvíli opět stát dětmi, není nic lepšího, než si během nákupů potrápit mozek řešením rozličných hádanek, hlavolamů i objevováním optických klamů. K tomu ještě můžete přidat výpravnou expozici Mozek v akci, kde vás tým National Geographic překvapí mnoha fakty a informacemi, prohlédnout si snímky z hmyzí říše a celé to zakončit sklouznutím na obřím tobogánu ke galerii, kde momentálně probíhá výstava nevšedních sportovních fotografií. A pak už můžete jít kupovat školní potřeby... Více informací naleznete na: www.oc-sestka.cz

 

Hry a hlavolamy, to je nejen název prodejny a nadšenecké skupiny, ale také mnoho exponátů, které jsou v Šestce celý měsíc k vidění. Od tradičních dřevěných hlavolamů přes tradiční ježky v kleci či „rubikovky“, až po neobvyklé hlavolamy, které vypadají téměř jako šperky či moderní plastové a složité hlavolamy. To vše lze v obchodním centru vidět a o víkendech také vyzkoušet „Během víkendu si každý bude moci vyzkoušet různé hlavolamy a hry různých úrovní, například zkusit vytáhnout ježka z klece nebo si zahrát deskové hry…,“ doplňuje marketingová manažerka Šestky Barbora Frydrychová.

 

Jak funguje náš mozek, jak velkou část využíváme a jak je vůbec velký? Na tyto i další otázky najdou odpověď ti, kteří navštíví nápaditou prezentaci National Geographic nazvanou vtipně Mozek v akci.

Pomocí optických klamů zde bude vysvětleno, jak je lidské chápání věcí propojeno s očima, co by se stalo, kdyby naše oči nespolupracovaly s mozkem nebo jak funguje periferní vidění. Nejeden student a žák na začátku školního roku jistě ocení praktické tipy, jak svůj mozek lépe využívat, trénovat a jak zlepšit svou mysl a paměť.

 

Každý čtvrtek a pátek se nejeden dospělý vrátí do dětských let při tvoření ze stavebnice Merkur. Několik desítek exponátů doputuje do Šestky také z libereckého IQ parku. Velké hlavolamy, hádanky, optické klamy a spousta dalších zajímavých informací, které jsou zaměřeny na rozvíjení inteligence dětí i dospělých zejména na platformě techniky. Její aplikaci si budete moci obratem vyzkoušet na herním koutku s konzolemi Nintendo Wii.

 

Mimo zmíněných stálých expozic se budou o víkendech konat také prezentace a workshopy mladých vědců. Přírodovědecká fakulta UK, se svým interaktivním přírodovědným programem přibližuje vědu nejen dětem ale i dospělým jak prostřednictvím webu Přírodovědci.cz, tak vlastní show například na hudebních festivalech. Sympatičtí studenti i profesoři budou o víkendech na Šestce provozovat molekulární bar, kde můžete ochutnat nezvykle vyhlížející a bublající nápoje či kouřící zmrzlinu z tekutého dusíku. Také vás naučí rýžovat zlato a dovolí vám pomazlit se škorpióny a sklípkany.

 

Inova Centrum ČVUT pak ovládne Šestku v pátek a sobotu 13. a 14. září svým projektem Věda nás baví. Děti si budou moci vyzkoušet různé pokusy a rodiče mezitím mohou objevovat kouzlo 3D tiskárny Be3D, která zde bude ještě jednou 20. a 21. září. Dospělé pak okouzlí i speciální interaktivní aplikace pro tablety.

 

 „Mimo jednotlivých expozic bude v prostorách Family centra každou neděli probíhat kreativní dílny. Neradi bychom děti připravili o pravidelný program, na který jsou na Šestce zvyklé,“ doplňuje Barbora Frydrychová. Každý všední den od 15 do 19 hodin a o víkendech od 11 do 19 hodin budou ve Family centru připraveny Inteligentní prolézačky. Vedle zmíněné Merkur dílny bude k dispozici také Lego a Lego Duplo herna. Zvláštní program pak chystá Šestka také pro školky a školy.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024






reklama: bb.billboard.cz