Na úvodní stránku





Chceš se stát filmařem Tata Bojs? Stačí přijít na festival PROUDY 2013

Redakční poštou

2013-09-26

Pozvánky

Přečteno: 1778


Na multimediálním festivalu PROUDY 2013 vystoupí v rámci PROUDY Music také česká hudební skupina Tata Bojs. A nebude to jen tak ledajaké vystoupení, protože během něho vznikne nový klip k písničce Filmařská. Klip natočí sami návštěvníci pomocí speciální funkce Samsung mobilní aplikace PROUDY pod názvem Filmařská. Aplikace bude funkční po celou dobu koncertu Tata Bojs a kromě záznamu videa a fotografie pomůže vytvořit i vizuální show pomocí synchronizace barev na displejích nad hlavami fanoušků a efektem blikajících diodových blesků ze smartphonů.


Funkci Filmařská vyvinuli PROUDY spolu se společností Mediawork a je součástí Samsung mobilní aplikace PROUDY 2013, ve které si budou návštěvníci moci v programu udržovat přehled o navštívených a vyhlídnutých akcích a stáncích. Kromě toho budou mít k dispozici ve své kapse také stále aktuální mapu areálu a program koncertů.
Filmařská se spustí na začátku vystoupení skupiny Tata Bojs. Na obrazovkách chytrých telefonů se spuštěnou aplikací se zobrazí barevné pozadí, které se bude synchronně měnit všem uživatelům. Během koncertu tak budou světelné efekty nejen na pódiu, ale díky aplikaci i v hledišti. Uprostřed obrazovky bude malý náhled videa pro výběr správného záběru. Aplikace v sekvenci barevných a blikajících efektů natočí 20 sekund videa a vyfotí fotografii. Stroboskop telefonu může uživatel ovládat tlačítkem v rohu obrazovky. Jakmile se začne nahrávat video, uloží se také synchronní časová značka, která označí moment, kdy byl záběr pořízen.
Po návratu z festivalu pak aplikace návštěvníkům umožní videa z koncertu nahrát na server, kde se všechny záběry sejdou. Z jejich kombinace a živých záběrů z koncertu pak vznikne nový klip k oblíbené písničce Filmařská.
Pokud se tohoto výjimečného kreativního počinu chcete zúčastnit, stačí přijít 27. září 2013 na druhý ročník festivalu nové generace PROUDY 2013. Festival uvítá nejen studenty v novém školním roce, tentokrát na Výstavišti v pražských Holešovicích. Propojí hudební program s interaktivní multimediální a technologickou zónou pro návštěvníky (PROUDY Music & Interactive).
 
Akce se koná pod záštitou primátora hl. m. Prahy a rektorů ČZU, ČVUT, VŠE,VŠCHT.
Hlavními partnery festivalu PROUDY jsou společnosti Samsung a Telefónica, z řad médií potom Evropa 2 a MTV.
 
Patronem multimediálního obsahu je agentura QUIX.
 
Organizátorem akce je občanské sdružení Proudy Digital.
 
Více informací naleznete na www.proudy.org
 
 

O společnosti Proudy Digital, o.s.:
 
Pořadatelem festivalu a konference PROUDY 2013 je občanské sdružení Proudy Digital., jehož cílem je pomáhat zavádění zajímavých, pokrokových a inovativních technologií do běžného života. Základním pilířem sdružení je organizace setkávání osob, které se angažují v rozvoji nových médií, multimédií a digitálních technologií a organizace projektů, které se snaží naplnit cíle sdružení. Proudy Digital založili v roce 2012 Ondřej Nádvorník a Tomáš Gavlas. V současné době již sdružuje více než 50 odborníků a dobrovolníků, kteří se na cílech sdružení podílejí.
 

zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024






reklama: bb.billboard.cz