Na úvodní stránku





Týden knihoven 2013

Redakční poštou

2013-10-02

Kultura

Přečteno: 1784


Svaz knihovníků a informačních pracovníků vyhlásil na první říjnový týden již 17. ročník propagační kampaně TÝDEN KNIHOVEN. Letos s mottem – S námi jen all inclusive! V rámci této tradiční akce jsme připravili bohatou škálu aktivit.


MARATON ČTENÍ - autorská čtení a besedy o literatuře v knihovnách. Opět podporujeme autory nominované na prestižní ceny Magnesia Litera. Cena KNIHOVNA ROKU 2013 – uděluje se k ohodnocení dlouhodobých zásluh o rozvoj knihovnictví v obcích a městech. Cílem druhého ročníku soutěže ROZKVETLÁ KNIHOVNAhttp://www.skipcr.cz/aktuality/fotograficka-soutez-rozkvetla-knihovna je podnítit zájem o vytváření kultivovaného prostředí v knihovnách. Vybrané soutěžní příspěvky budou vystaveny v rámci celostátní akce Týden knihoven na podzimní Floře Olomouc, která se koná ve dnech 3.-6.10.2013.
 
K tématu letošního Týdne knihoven se svými akcemi přihlásilo 450 veřejných knihoven ČR. Knihovny pořádají knižní bazary, literární přednášky, výtvarné dílny, vědomostní soutěže, amnestie dlužníků atd. Více o akcích knihoven na - http://goo.gl/KLEX6I.
 
 Vybíráme - Knihovna Kroměřížska uvařila Knihovnický guláš - spuštění knižních tipů na webu knihovny, Babičky a dědečkové čtou dětem v Městské knihovně v Šumperku, pohádkový podvečer s loutkami zažijete v Městské knihovně Turnov, hudební večer s poezií v Opavské knihovně, v Městské knihovně Prachatice se podíváte do Vesmíru s krtkem, v Příbrami můžete soutěžit o Ježka v kleci, Jablečné slavnosti připravila Městská knihovna v Lounech…
 
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024






reklama: bb.billboard.cz