Na úvodní stránku





Díla klasiků v audio verzi - příjemná cesta ke zdolání seznamu povinné četby

Redakční poštou

2015-04-09

Kultura

Přečteno: 1529


Tip z nabídky digitálního servisu vydavatelství Supraphon.


Společně s výročím narození Jana Ámose Komenského 28. 3. oslavíme Den učitelů.  A to je určitě dobrá příležitost nabídnout žákům tip, jak hravě zdolat jednu z obávaných nástrah, které před ně staví školní osnovy - povinnou četbu: Zaposlouchejte se do audio verzí děl klasiků, kdykoliv máte čas, třeba cestou do školy, na kroužek či trénink, večer před usnutím!
Intenzitu zážitku z obsahu knihy samotné ještě umocní osobitá interpretace známých herců. Mimořádný výběr z digitálních verzí mnoha titulů nabízí oblíbený e-shop Supraphonline.cz.   

Karel Jaromír Erben: Kytice I
Poprvé na CD vychází první díl dnes již klasické nahrávky Erbenovy Kytice, stěžejního básnického díla české literatury. Erbenovy balady čerpají z lidových pověstí a báchorek. Některé básně jsou více pohádkou, jiné zase hrůzostrašným hororem, plném krutých démonů. V tomto výboru recitují básně Kytice, Poklad, Polednice, Vrba, Svatební košile, Zlatý kolovrat a Holoubek významní herci a velcí recitátoři Zdeněk Štěpánek, Marie Vášová a Miroslav Doležal, Václav Voska a Julie Charvátová, z nichž většina patřila ke slavné herecké gardě Národního divadla v Praze.
Nahrávka Erben: Kytice I je ke stažení na
http://www.supraphonline.cz/album/866-erben-kytice-i
Celková stopáž 1:16:15, cena digitálního titulu určeného ke stažení: 69 Kč

Erben: Kytice II
Straně. V povídkách mistrně zobrazil zdánlivě klidný každodenní život zdejších měšťanů i prostých obyvatel, přesvědčivě zachytil svérázný charakter a atmosféru Malé Strany 19. století. V e-shopu Supraphonline je dostupná digitální verze alba z roku 1957 s devíti povídkami v nezapomenutelné interpretaci Zdeňka Štěpánka.
Nahrávka Zdeněk Štěpánek - Neruda: Povídky malostranské je ke stažení na
http://www.supraphonline.cz/album/92646-povidky-malostranske
Celková stopáž 2:59:00, cena digitálního titulu určeného ke stažení: 199 Kč

Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Dramatizace na motivy dobrodružného románu Daniela Defoa přináší příběh nejslavnějšího trosečníka všech dob, syna z kupecké rodiny, který uteče na moře, aby se stal námořníkem. Po ztroskotání žije mnoho let sám na pustém ostrově. V hlavních rolích supraphonské nahrávky excelují Jiří Adamíra, Jaroslav Kepka, Ladislav Pešek, Martin Růžek a další.
Nahrávka Různí interpreti - Defoe: Robinson Crusoe je ke stažení na
http://www.supraphonline.cz/album/2702-defoe-robinson-crusoe
Celková stopáž 1:18:53, cena digitálního titulu určeného ke stažení: 99 Kč

Nakupování v obchodě Supraphonline.cz je možné po předchozí registraci na základě platné e-mailové adresy, přihlásit se lze rovněž prostřednictvím účtu registrovaného u Facebooku či Googlu. Příjemným bonusem je výběr z mnoha platebních způsobů. Další informace najdete také na www.2media.cz


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024






reklama: bb.billboard.cz