Na úvodní stránku





Mezinárodní konference Demokracie versus totalita peněz v 21. století

Redakční poštou

2015-12-02

Různé

Přečteno: 1326


Hnutí za Přímou Demokracii spolu s Vysokou školou evropských a regionálních studií pořádají vědeckou konferenci s názvem Demokracie versus Totalita peněz v 21. století, která se uskuteční v Českých Budějovicích v budově DK Metropol, Senovážné náměstí dne 3. 12 2015 v době od 10:00 do 16:00. Studenti, odborná i laická veřejnost se budou moci seznámit s názory známých osobností z různých oblastí odborného a společenského života na možný vývoj společnosti v 21. století.


"Cílem konfrence je, uvádí hlavní organizátor akce Jaroslav Plucar, zamyslet se nad klíčovými aspekty vývoje společnosti v 21. století, z nichž některé vzbuzují opravdu vážné obavy o osud lidstva a analyzovat globální problémy, které brání uspořádání světa v duchu svobody, demokracie, humanity a solidarity, zhodnotit příčiny současné morální a mravní krize. Zároveň je ale třeba prognózovat možnosti budoucího udržitelného vývoje společnosti z pohledu nutnosti eliminovat současné negativní tendence společenského vývoje."

Program konference obsáhne jak vystoupení jednotlivých osobností, tak panelovou diskusi s možností dotazů z řad publika. Mezi vystupujícími hosty se objeví například ekonomka Ilona Švihlíková, Miloslav Hetteš (SK), spisovatelka Lenka Procházková nebo filosof a novinář André Vltchek (USA). Úplný seznam hostů, program a další podrobnosti lze nalézt na stránkách HzPD nebo VŠERS

 

Zpráva pro zástupce médií - tiskové středisko v prvním patře v přísálí konferenc! e bude otevřeno od 9:00 hod.

 

Organizátoři konference počítají s vydáním sborníku recenzovaných příspěvků, který bude zveřejněn v elektronické podobě během ledna 2016.

 

"Srdečně zveme studenty, zástupce médií a odbornou a laickou veřejnost na tuto konferenci, na níž jsme pozvali osobnosti, o nichž jsme přesvědčeni, že k naznačenému globálnímu problému uspořádání světa v duchu svobody, demokracie, humanity a solidarity, a ne v duchu totality (maskované sebeušlechtilejšími hesly) mají co říct", dodává závěrem Jaroslav Plucar.

 

Za Hnutí za Přímou Demokracii
Ladislav Štítkovec

 


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024






reklama: bb.billboard.cz