Na úvodní stránku





Fraška o Dušanově duši

Redakční poštou

2016-05-10

Kultura

Přečteno: 1353


Přinášíme kulturní tip na letní představení Fraška o Dušanově duši v podání Divadla Spektákl.


Autorská hra v podání někdejších studentů DAMU, nyní již profesionálních herců, vychází z české středověké frašky a vypráví příběh mladého člověka, který se na své pouti lásky střetává s nástrahami smrtelných hříchů. Díky studiu starých a dávno zašlých textů nasbírali tvůrci inscenace tematický materiál, na kterém vystavěli vlastní příběh obohacený o autorskou hudbu i texty písní.

KDY: Pondělí 16. 5. od 19:30

KDE: Rock Café, Národní 20, Praha 1

Oduševnělou komedii o putování za ztracenou láskou v režii Jana Holce Divadlo Spektákl poprvé uvedlo v roce 2014.

"Fraška o Dušanově duši zraje jako víno a myslím, že se nám absolutně dostala pod kůži. Za tu dobu, co ji hrajeme, jsem limit představení, než zcela ochraptím, vytáhl na 7 představení za sebou... A taky kolikrát, ač remcám, rád absolvuju tahání ultratěžkýho žebřiňáku, který je nedílnou součástí představení. Vedle toho je ale hlavně o pachtění se a hledání životní lásky... To dělám já sám a většina lidí, asi všichni co ji nenašli, možná i potenciální diváci...? Je skvělé poznat tolik rozličných skupin diváků co na představení, chodí. Snad se jim ještě dlouho neomrzí," říká představitel hlavní role Jáchym Kučera.

Při hře se při vždy po čase sejdou někdejší studenti, dnes již absolventi pražské DAMU a brněnské JAMU, kteří působí na rozličných scénách po celé republice. Vedle Jáchyma Kučery nastudovali hlavní role ve Frašce o Dušanově duši Daniela Šišková, Lukáš Černoch a Jan Jedlinský.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024






reklama: bb.billboard.cz