Na úvodní stránku





Týden čtení dětem s Déčkem nabídl stovky příležitostí k setkání se zajímavými knihami, lidmi a příběhy

Redakční poštou

2016-06-21

Kultura

Přečteno: 1434


Knihovny, základní a mateřské školy, mateřská centra, města, obce a mnozí další se od 1. do 7. června zapojili do Týdne čtení dětem s Déčkem.


V Ostravě, Šumperku, Praze, ve Žďáru nad Sázavou, v Náměšti nad Oslavou, Kyjově, Olomouci, Plzni, v Háji ve Slezsku, Karviné a dalších více než 90-ti městech se konaly stovky akcí. Veřejná čtení, besedy s autory, divadelní představení, čtenářské hry a soutěže, autorská čtení, výstavy a mnohé další pozoruhodné události si nenechalo ujít více než 10 000 dětí a desítky tisíc dospělých. Společně podpořili myšlenku o důležitosti předčítání dětem a jeho zásadním vlivu na emoční zdraví a rozvoj dítěte.

6. ročník tradičního týdne čtení,každoročního vrcholu celonárodní osvětové kampaně Celé Česko čte dětem, zahájila inaugurace 30. 5. v ostravském Světě techniky. Sál vědy přivítal nejprve 120 dětí z 1. stupně ZŠ a poté 120 dětí z 2. stupně ZŠ. V programu, který moderoval herec Lukáš Hejlík, dětem zazpíval zpěvák skupiny Lake Malawi Albert Černý a ze své knihy Draci v hrnci předčítaly autorky Kamila Teslíková a Jana Strýčková. Závěr inaugurace patřil hercům souboru scénického čtení LiStOVáNí a jejich představení knih Myši patří do nebe a Straka v říši Entropie. Každé dítě odcházelo nejen s příjemným kulturním zážitkem, ale také s knížkami z Edice ČT a dárky, které věnoval hlavní mediální partner Česká televize.

Mezinárodním Dnem dětí 1. června odstartoval Týden čtení dětem s Déčkem naplno. A dělo se opravdu mnoho zajímavého! Například v Nemocnici ve Frýdku-Místku se za účasti Miss Europe Moniky Žídkové a známého horolezce Libora Uhra křtila interaktivní pohádková kniha, v Knihcentru v Praze na Černém Mostě dětem předčítal herec Jiří Lábus a v mateřské škole v Rakovníku se nadšeně tleskalo pohádce O Šípkové Růžence v podání filmové princezny Veroniky Kubařové.

 

Týden čtení dětem s Déčkem se konal pod záštitami:

Ministerstva kultury ČR, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Národní knihovny ČR

Statutární město Ostrava – záštita primátora Statutárního města Ostrava Ing. Tomáše Macury, MBA nad slavnostní inaugurací

Partneři:

Česká televize – Hlavní mediální partner Celé Česko čte dětem

SMS finanční poradenství – Generální partner Celé Česko čte dětem

NIVEA – Hlavní finanční partner Celé Česko čte dětem

FINIDR – Hlavní partner pro věcné dary

ZEBU webdesign – Hlavní partner pro IT

HyperCube, NEWTON Media, Anopress IT, Svět techniky, Edice České televize, Albatros, FINCLUB plus, ACTIVA, ANTALIS, SmartEmailing, Divadlo loutek


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024






reklama: bb.billboard.cz