Na úvodní stránku





Nic není nemožné, stačí si vybrat dobrý tábor!

Redakční poštou

2016-09-20

Volný čas

Přečteno: 1398


Stačí se zeptat některého z více než 21 000 táborníků, pro které letos v létě Pionýr nachystal prázdninové dobrodružství. Někteří z nich vyrazili na napínavou plavbu na moře, jiní se ocitli v kůži trosečníka Robinsona, další soutěžili v pěstování hub, ocitli se v pohádce, stali se hollywoodskými filmaři, stavěli Egyptské pyramidy, lovili v různých částech Afriky zvířata pro zoologické zahrady, putovali po dávném Japonsku a osvobozovali ho z područí tyrana... Není také žádným překvapením, že více z našich táborů bylo letos inspirováno výročím narození Karla IV., a to je jen pár příkladů.


Našly by se také tábory zaměřené třeba na sport, Air-soft, vodácké, cyklistické, pro rodiče s dětmi, a samozřejmě probíhaly i tábory příměstské.
Stejně jako v posledních letech byly pionýrských letních táborů zhruba čtyři stovky a rovněž pokračuje i nárůst počtu jejich účastníků -- nejen dětí, ale i dospívajících.

Výchova k dobrovolnictví
Pionýrské tábory jsou pro děti nepochybně zábavou a výletem "do fantazie", ale k tomu navíc i školou samostatnosti a spolupráce, příležitostí vyzkoušet si své dovednosti v různých situacích. Stejně tak jsou pro ty odrostlejší důležitou součástí jejich "přerodu" v aktivní dobrovolníky.
"Jsem moc rád, že letos přibylo táborníků hlavně v kategorii od 16 do 26 let. Vidím v tom zúročení letité snahy tyto mladé lidi udržet a směrovat k pokračování, i když už nejsou dětmi. Víme, že potřebují vidět cíl a význam, dělat něco, co má opravdu smysl. A Pionýr jim to rozhodně umí nabídnout...", komentuje vývoj předseda Pionýra, Martin Bělo! hlávek.

BESIP jede na tábor
Zvláštností letošních letních pionýrských táborů byla také akce "BESIP jede na tábor". Při ní krajští koordinátoři BESIPu navštívili přes pětadvacet táborů, kde dětem vysvětlovali, jak se správně chovat na přechodu pro chodce, kdy mohou už bez doprovodu samy na kole na silnici nebo jak používat reflexní prvky. Zajímavé také byly tzv. alkoholové brýle, které věrně napodobující vidění v opilosti, a každý si tak může ověřit, čeho všeho je člověk (ne)schopný pod vlivem alkoholu.
Součástí této iniciativy byla také soutěž pro děti, v níž soutěžní úkoly správně vyřešilo 465 táborníků! Ve čtvrtek 15. 9. z nich paní Mgr. Judita Stuchlíková z Ministerstva dopravy a pan Milan Vaníček, koordinátor BESIP pro ČR, vylosovali 20 výherců, kteří získali věcné ceny věnované BESIPem a Pionýrem.

Kontaktní osoba: Jakub Kořínek
Telefon: 777745886
E-mail: jakub@pionyr.cz


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024






reklama: bb.billboard.cz