Na úvodní stránku





Krtek a medaile

Redakční poštou

2012-11-27

Různé

Přečteno: 1722


Světový unikát, zlatá medaile s portrétem Zdeňka Milera a legendárním Krtkem, se bude dražit v Praze


Unikátní medaile z ryzího zlata s portrétem Zdeňka Milera na titulní straně a postavičkou Krtka a jeho přátel na druhé bude předmětem charitativní aukce, která se uskuteční 28. 11. od 17 hodin v hotelu Kempinski v centru Prahy. Na světě existují dva originální zlaté exempláře, pouze jeden však bude možné získat – právě tato exkluzivita je výzvou pro všechny sběratele a milovníky vzácných uměleckých kousků. Na mimořádné aukci se bude dražit medaile s číslem 1. Druhý kus věnuje Pražská mincovna a.s., iniciátor celého projektu, rodině výtvarníka Zdeňka Milera a nebude nijak obchodován.

Výtěžek aukce půjde na konto Nadace Zdeňka Milera, kterou v roce 2011 založila právě Karolína Milerová spolu se svým dědečkem s cílem šířit jeho odkaz a myšlenky. Nadace Zdeňka Milera se zaměřuje na děti z nefungujících rodin, na pomoc sociálně slabším a zdravotně handicapovaným dětem, prostřednictvím nejrůznějších projektů se snaží v dětech probudit spontánnost v tvůrčí tvorbě a zároveň jim přinášet zážitky a momenty, na které budou vzpomínat.

Po charitativní aukci, koncem listopadu, při příležitosti prvního výročí úmrtí Zdeňka Milera, vstoupí na trh historicky první emise medailí s legendárním Krtkem. Kromě dvou zlatých medailí Pražská mincovna a.s. vyrazila limitovanou sérii 1 000 kusů stříbrných medailí (materiál Ag 999, hmotnost 42 g, průměr 50 mm), které budou v prodeji za 2 500 Kč / kus. Autorem je mladý, talentovaný designer a sochař MgA. Miroslav Schovanec, absolvent Fakulty umění a designu UJEP v Ústí nad Labem.

Po první limitované emisi budou následovat další inspirované Krtkovými dobrodružstvími. Stříbrné medaile z první „Krtkovy“ emise se tak mohou stát základem cenné umělecké sbírky a také cestou, jak k numismatice přivést děti. Zároveň jde o skvělý tip na vánoční dárek! Stříbrné medaile s dětmi milovaným Krtkem jsou nejen výhodnější, ale určitě také atraktivnější formou spoření než třeba vkladní knížka. Před Krtkem už se na medailích objevili další oblíbení hrdinové. V Japonsku třeba Rin Tin Tin, ve Francii Šmoulové nebo Barbie, v Polsku Bolek a Lolek a u nás Myšpulín, Bobík, Fifinka a Pinďa z kresleného Čtyřlístku i Spejbl a Hurvínek.

Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024






reklama: bb.billboard.cz