Na úvodní stránku





Česká, rakouská a slovenská mládež předskakovala celoevropskému dni koupání v řekách

Redakční poštou

2014-07-23

Různé

Přečteno: 1479


3. - 7. 7. 2014 se uskutečnilo mezinárodní setkání mládeže, jehož tématem byla nejen problematika ochrany přírody při soutoku Moravy a Dyje.


Pětidenní setkání mládeže River Jump umožnilo osmdesáti mladým lidem z Česka, Rakouska a Slovenska dozvědět se více o přírodě, historii a životě lidí při soutoku Moravy a Dyje. Symbolickým skokem do vody se mládež připojila k celoevropské iniciativě Big Jump za ochranu evropských vod. Nešlo jen o životní prostřední při soutoku, ale také o cesty k občanskému aktivismu. Různé neziskové organizace sdílely své zkušenosti a nabídly zapojení do vlastních aktivit, např. recyklační dílna Zdrojovna (ČR), komunitní organizace The Gardener (SR) nebo antidiskriminační Zirkus Giovanni (AT).

Na podzim chystá platforma River Jump mezinárodní kulatý stůl ochranářů přírody dolnorakouského, českého a slovenského pomezí, a také řadu dobrovolnických akcí v oblasti.

O dalších aktivitách River Jump se dovíte na www.riverjump.eu nebo na https://www.facebook.com/riverjump.eu?ref_type=bookmark.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024






reklama: bb.billboard.cz