Na úvodní stránku





Tento notebook byl ukraden, vraťte jej do Datartu

Redakční poštou

2012-10-09

Různé

Přečteno: 1763


Nápis na ztemnělém monitoru ztraceného či ukradeného Ultrabooku™ dává naději všem, kteří spolu s přístrojem přišli i o cenná osobní či pracovní data. Díky nové službě společnosti Datart se podstatně rozšíří okruh uživatelů, jejichž data na ztracených mobilních počítačích zůstanou cizím osobám nepřístupná.


 „Prolom bezpečnostní kód u Ultrabooku™ a odnes si ho domů“, vyzývá své zákazníky společnost Datart. Elektrospecialista ve svých prodejnách v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě do konce října 2012 vystavuje šest Ultrabooků™  jako atraktivní návnadu pro všechny, kteří by se chtěli pustit do souboje se zabezpečeným přenosným zařízením. „Jsme si téměř jisti, že všech šest Ultrabooků™ zůstane na svém místě v prodejně i na konci soutěže. Z tohoto důvodu jsme vyhlásili další soutěž, v níž můžete Ultrabook™ vyhrát,“ říká Oto Hausmann, ředitel pro rozvoj a služby společnosti Datart, jež dokonce zprávu rozšířila mezi komunitu hackerů. Každý z Ultrabooků™ v hodnotě kolem dvaceti tisíc korun je „uzamčen“ nejvyspělejší technologií na ochranu notebooků Intel® Anti-theft.
 
Společnost Datart touto akcí po zhruba půlročním testování zahajuje ostrý provoz služby určené pro uživatele Ultrabooků™. Pokud se uživateli zaregistrovanému k této službě Ultrabook™ ztratí a označí ho jako kradený, dojde k deaktivaci zařízení a z počítače se stane bezcenný kus kovu.
 
Služba Anti-theft pro majitele Ultrabooku™ stojí pouze 499 Kč na rok. Společnost Datart touto cenou posunula bezpečnost mobilních zařízení na úroveň, která je přístupná pro běžné spotřebitele, menší firmy či živnostníky. „Typickým zákazníkem se mohou stát advokátní kanceláře, lékaři i běžní spotřebitelé, každý, kdo chce mít naprostou jistotu, že jeho firemní či soukromá data budou v bezpečí,“ popisuje širokou skupinu potenciálních zákazníků Oto Hausmann z Datartu.
 
Lékař: služba je velice potřebná a cenově dostupná
 
Nabídka Datartu oslovila i praktického lékaře Cyrila Muchu, který před třemi týdny přenesl na Ultrabook™ kvůli mobilitě svou elektronickou evidenci (kartotéku) obsahující mimo jiné citlivá data o zdravotním stavu svých pacientů. „Lékařům byla udělena výjimka a mohou proto pracovat s rodnými čísly a daty svých pacientů. Současně ale mají právně i eticky zakotvenou povinnost je chránit. Kromě zdraví pacientů pro lékaře neexistuje nic cennějšího než jejich citlivá data, proto je jejich bezpečí absolutní prioritou,“ uvádí praktik Cyril Mucha. Služba, která je schopná v případě ztráty uchovat data za všech okolností v bezpečí, mu přijde velice potřebná a za tuto cenu dostupná. Lékař se může pohybovat v terénu u svých pacientů, přitom má informace o jejich zdravotním stavu neustále u sebe a není odkázaný na kartu v papírové podobě.
 
[1] Ultrabooky™ představují novou kategorii ultra tenkých a ultra lehkých osobních počítačů inspirovanou společností Intel, která vedle razantního zmenšení rozměrů a hmotnosti přináší i řadu dalších technologií, právě například v oblasti zabezpečení.
 
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024






reklama: bb.billboard.cz